Beeldbrengers biedt diverse workshops aan rondom media voor alle niveaus en onderwijsvormen. Daarnaast werken we samen met scholen om vorm te geven aan volledige lesprogramma’s in de vorm van MDT trajecten.

Beeldbrengers in de Klas (VO & MBO)

In onze workshops gaan leerlingen en studenten aan de slag met mediawijsheid door zélf media te maken. Ze maken kennis met verschillende vormen van audiovisuele media, verkennen actuele thema’s en passen filmtechnieken, interviewstijlen en montagetrucs toe. Door als mediamaker te werken krijgen ze inzicht in de kleuring van mediaboodschappen en de rol van (nieuws)media bij beeldvorming. 


MDT trajecten

Beeldbrengers werkt samen met het onderwijs om de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) vorm te geven op scholen. We doen dit door met leerlingen (nieuws)media te maken waardoor ze relevante mediavaardigheden opdoen en zich verdiepen in diverse maatschappelijke thema’s. Een mediacoach van Beeldbrengers komt op de school om het traject met de leerlingen uit te voeren. 


Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Beeldbrengers is een initiatief vanuit de MDT (Maatschappelijke Diensttijd). De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlands Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMW, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid (het ministerie van OC&W) werken samen aan MDT. 


Beeldbrengers heeft een leuke vacature voor 6 uur per week. Ga jij aan de slag als mediacoach op een school in de regio Culemborg? Lees hier de hele vacature: