Met BEELDBRENGERS IN DE KLAS gaan leerlingen aan de slag met mediawijsheid door zélf media te maken.

Met de workshops van Beeldbrengers maken leerlingen kennis met verschillende vormen van audiovisuele media. Ze verkennen actuele thema’s en passen veelgebruikte filmtechnieken, interviewstijlen en montagetrucs toe. Door als mediamaker te werken krijgen ze inzicht in de kleuring van mediaboodschappen en de rol van nieuwsmedia bij beeldvorming. 


Ons aanbod:

Workshops (100-120 minuten)

Reportage
1,2,3…en actie! Door het maken van een voxpop onderzoeken leerlingen een vraagstuk dat op school speelt. Ze leren over interviewtechnieken, passen filmkaders toe en schieten sfeerbeelden bij hun onderwerp. Ze maken tot slot een simpele montage van hun video. 

Explain it!
Een complex (maatschappelijk) vraagstuk uitleggen, hoe doe je dat? Door het maken van een Explainer video! In deze video leg je informatie kort en krachtig uit. En laat je vooral zíen hoe iets werkt. In groepjes schrijven leerlingen een script, krijgen opname-tips en uitleg over verschillende filmtechnieken. Ze monteren hun video tot een boeiend en afwisselend geheel.   

Frame jouw nieuws
Is nieuws 100% objectief? Gewapend met iPads gaan leerlingen op pad en filmen een gekleurd nieuwsitem. Ze proberen de kijker te overtuigen van hun mening over een onderwerp. Welke vragen stel je? Welke shots gebruik je? Hoe knip en plak je de beelden achter elkaar? Ze maken creatieve keuzes en leren hoe ze de kijker kunnen sturen. We sluiten af met een discussie: hoe objectief ben je als mediamaker?

Stop-Motion
Stilstaand beeld tot leven brengen? Ga aan de slag met onze Stop-motion workshop! Met acht beelden per seconde krijg je al een vloeiend beeld! De leerlingen bedenken in duo’s wat ze willen vertellen, maken een filmset met verschillende materialen en creëren hun reeks foto’s met de app Stop-Motion Studio. De resultaten bekijken we klassikaal! Voor de bovenbouw hebben we een workshop stop-motion ontwikkeld rondom stereotypen.

Reclame
De kracht van een reclame is een sterke boodschap die je niet meer vergeet! Leerlingen bedenken een kort reclameverhaal rondom een product dat zij gebruiken. Ze tekenen een storyboard, passen filmkaders toe en oefenen met simpele montage. En niet onbelangrijk: wie bedenkt de meest catchy slogan van de klas?

Vloggen (of booktok!)
Hoe maak je een vlog die de kijker laat boeien en terugkeren? Leerlingen kiezen een onderwerp, denken na over een heldere verhaalstructuur en maken een shotlist. Ze gaan aan de slag met film- en montagetrucs die ook echte vloggers gebruiken! PS: Leerlingen een vlog laten maken over hun favoriete boek? Kan ook! Booktokken is hét nieuwe vloggen.

Ook workshops over basistechnieken film of montage kunnen we aanbieden. Maatwerk is mogelijk, informeer naar opties + voorwaarden


Niveau
Alle niveaus

Vakken
Maatschappijvakken, taalvakken, burgerschap, mediawijsheid

Groepsgrootte
Max. 30 leerlingen

Kosten
Workshop (kennismakingsprijs 2022)
€150,- excl. reiskosten

Standaardtarief (prijs v.a. 2023)
€395,- excl. reiskosten*

*Korting bij meerdere workshops op één dag
Betalen kan met CJP
Workshops zijn vrijgesteld van BTW

Nu boeken?
Doe direct een aanvraag door het formulier hieronder in te vullen. 

Heb je vragen?
Neem contact op met Mirte via mirte@beeldbrengers.tv
T 06 42806224 (dinsdag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur)