Vacature Stage Journalistiek

Dagelijkse werkzaamheden

Jouw taken als stagiair worden in overleg samengesteld. Deze kunnen zijn:

  • Je ontwikkelt nieuwe programma formats, samen met jongeren en omroep Gelderland.
  • Je voert research uit voor onderwerpen, legt contacten en maakt een planning voor opnames middels een callsheet.
  • Je gaat op pad om reportages, vlogs, podcasts en andere vormen van media te maken, samen met ons jongerenteam (optioneel)

 

Aanvullende stage-/praktijkopdrachtinformatie

Bij Beeldbrengers werk je nauw samen met een team van professionele mediamakers, zowel binnen onze eigen organisatie als met onze externe partners zoals Omroep Gelderland. Je werkt met professionele apparatuur en het Adobe pakket om de producties vorm te geven. Je werkt vanuit ons kantoor in Arnhem, maar je kan eventueel in alle steden waar we actief zijn werkzaamheden uitvoeren.

We bieden een stagevergoeding van € 400,- per maand bij een full time stage. Het aantal uren en werktijden is in overleg. Het is mogelijk om deels vanuit huis te werken.

Interesse?

Meer informatie opvragen en/of reageren kan uitsluitend per mail: Robin van Wees robin@nimma.nl

Opdrachtomschrijving

Als stagiair journalistiek werk je als redacteur voor Beeldbrengers en ondersteun je de mediacoaches en jonge reporters in de verschillende steden waar Beeldbrengers actief is. Je draagt bij aan het creëren van relevante media, van idee tot eindproduct. Je verzamelt onderwerpen, voert redactie, je stelt callsheets op en bereidt interviews voor.

Je zet je kennis als student journalistiek in om inhoud te geven aan de media die gemaakt worden. Je vindt het leuk om dit samen te doen met een gedreven team van professionals en vrijwillige jongeren. Je weet verhalen uit de provincie Gelderland naar boven te halen die aansluiten bij een jonge doelgroep en je weet deze te vertalen in een gedegen en journalistiek product. Beeldbrengers zet social media in om relevante verhalen te vertellen en interactie met publiek te genereren. Als stagiair journalistiek weet je hiervan optimaal gebruik te maken.